A Flight elnevezésű élményprogramban a merész érdeklődők megtapasztalhatják, milyen lehet egy repülőgép-baleset testközelből.

A Darkfield nevű vállalat konténerekben rendezett “élményprogramok” szervezésével foglalkozik, amelyek jellemzően félelmetesek és valósághűk, a hirdetéseik szerint a résztvevőknek intenzív és mélyen magával ragadó élményben lehet részük.

A konténeres élményprogramok között szerepel a Flight elnevezésű, csaknem teljes sötétségben játszódó attrakció is, amely során egy légijármű balesetét élhetik át a merész érdeklődők. 

Rémisztő élményben lehet részük a bátor résztvevőknek (forrás: Darkfield)

A Boeing 707-es kabinnak kialakított konténer nem mozog, azonban 360 fokban működő fény- és szenzoros hatások segítségével realisztikussá válik a 30 perces program.

A Darkfield szerint a Flight a közönség tagjait “két valóságon és két világon keresztül vezeti az út végére”, a végkifejlet pedig teljes mértékben az utastól függ. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Flight tehát szürrealisztikus és egyben rémisztően valósághű élményt nyújt, amely nem ajánlott stresszre hajlamos embereknek. A cég további két konténerben zajló programot szervez, amelyeket szeánsznak (“Séance”) és kómának (“Coma”) neveztek el.

A Flight Európában a Nottingham-i Tudomány és Kíváncsiság Fesztiválon próbálható ki február 15. és 21. között, ezt követően Londonba költözik február 28-tól március 22-ig. A jegyek 10 birt fontba kerülnek.

A konténerek ajtaja mögött különös világ bontakozik ki (forrás: Darkfield)