A nagy amerikai légitársaságok hamarosan bevezetnek a „férfi” és „nő” mellett további választási lehetőségeket az utasok nemének kiválasztásánál, hogy egyetlen utas se érezze magát negatívan megkülönböztetve.

Az Airlines for America légitársasági egyesület bejelentette, hogy hamarosan nem csak az eddig használatos „férfi” és „nő” nemet választhatják az utasok a repülőjegy megvásárlásakor, hanem a rendszerek egyéb opciókat is felkínálnak.

Ehhez csatlakozott többet között a Southwest, a United és az American Airlines, továbbá a Delta, amely ugyan nem tagja az egyesületnek, de szintén fontosnak tartja az egyenlő bánásmódot.

A két újonnan bevezetett nem az „unspecified” (meghatározhatatlan) és az „undisclosed” (nem nyilvános) lesz,
amelyeket először az utasok választhatnak, akik már az USA egyes államaiban bevezetett újfajta személyi igazolvánnyal rendelkeznek.

Forrás: Unsplash

Itt ugyanis a nem helyére a férfi és nő mellett X is kerülhet, azaz ők nem kívánják az előbb említett két nem egyikéhez sem sorolni magukat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

 

Az American Airlines vezetői szerint a kezdeményezés azért fontos, mert az utasok így nem csak biztonságban és kényelmesen utazhatnak, de azt is láthatják, hogy mindenkinek ugyanolyan joga van a választásához.

A változtatások bevezetése ugyanakkor időbe telik, hiszen a légitársaságok foglalási rendszereit fejleszteni kell, de az egyesület szerint június 1-től elérhetőkké válnak az újabb választási lehetőségek.