Az indiai Dzsaipur maharadzsájának családja a világon elsőként tette elérhetővé uralkodói palotájának egyik lakosztályát az Airbnb-n. 

November 23-ától kezdődően az indiai Dzsaipurban található palotakomplexum Gudliya nevű lakosztályában bárki megszállhat, ugyanis az uralkodóház elérhetővé tette Airbnb-n a szállást.

A stílusos Gudliya lakosztály a 300 éves Városi Palotában található, amely Dzsaipur központjában helyezkedik el és egyike a város legnépszerűbb látnivalóinak, amelyben az évek során olyan hírességek szálltak meg, mint Károly herceg, Diana hercegnő vagy Oprah Winfrey. 

A lakosztály hálószobája (forrás: Airbnb)

A lakosztály, amely a palota magánhasználatú részében található, eddig nem volt elérhető a nyilvánosság számára. Saját társalgóval, konyhával, fürdőszobával és beltéri medencével rendelkezik.

Részletek a Gudliya lakosztályból (forrás: Airbnb)

A luxus apartmanhoz saját komornyik is jár, aki mindenben segíti a vendégeket, legyen szó idegenvezetésről, éttermi asztalfoglalásról, különböző események vagy akár shopping-túrák megszervezéséről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vendégek megismerhetik Dzsaipur uralkodói családjának gazdag történetét, kulturális örökségét és művészeti hagyományait, emellett autentikus indiai reggelit és vacsorát kapnak, amelyet egy csodálatos kilátással rendelkező teraszon fogyaszthatnak el. 

A lakosztályt a 21 éves Padmanabh Singh maharadzsa adja ki, aki ezzel a világ első uralkodói házigazdájává vált. 

A lakosztály természetesen nem tartozik a legolcsóbb Airbnb-szállások közé: egy éjszaka csaknem 8000 dollártól kezdődik (adók nélkül), azonban a teljes összeget egy nonprofit szervezet kapja meg, amely vidéki nőket és kézműveseket támogat az indiai Rádzsasztán megyében.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!