Március végén, a menetrend szerinti moszkvai járat indulásával kezdődhet az idei repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, bár az orosz gazdasági helyzet még befolyásolhatja ezt az időpontot – tájékoztatta a repülőtér ügyvezetője az idei menetrendről kedden az MTI-t.

Fotó: Ispán Tamás - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: Ispán Tamás – AIRportal.hu

Benkő Attila elmondta: a tavalyi járatindítás után idén ismét hetente közlekedik menetrend szerinti gép Sármellék és a moszkvai Vnukovo repülőtér között.

Az orosz Utair légitársaság március 29. és október 18. között, vasárnaponként repül Sármellékre.

Hozzátette: az orosz gazdasági helyzet és a rubel árfolyama akár módosíthatja is ezt az időpontot. A bizonytalanságok miatt ugyanis előfordulhat, hogy az első járatokra nem lesz elég foglalás.

Az ügyvezető azzal folytatta: az azonban már biztos, hogy április 11-től újraindulnak a hévízi Mutsch Ungarn Reisen szervezésében immáron másfél évtizede több német nagyvárost Sármellékkel összekötő charterjáratok, amelyek sora idén svájci úti céllal is kiegészül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szombatonként érkező és induló Frankfurt-Sármellék járatokat a Lufthansa üzemelteti, míg Berlinből, Düsseldorfból, Friedrichshafenből és Hamburgból az osztrák InterSky gépei repülnek a Hévíz-Balaton Airportra egészen október 24-ig. Több mint egy évtizedes kihagyás után érkezik újból charterjárat a svájci Zürichből is. A menetrend szerint az ugyancsak a Mutsch Ungarn Reisen szervezésében közlekedő InterSky járatok május 9. és szeptember 19-e között összesen hét alkalommal repülnek.

Az ügyvezető beszélt arról is, hogy a már hagyományosnak számító drezdai, erfurti és lipcsei charterek ugyancsak közlekednek idén is, változatlanul a német Salamon Reisen szervezésében. A Germania légitársaság repülői május 14. és szeptember 24. között csütörtökönként érkeznek Sármellékre.

Újdonság idén a Balaton melléki repülőtér kínálatában a Green Travel által először indítandó törökországi charter. Antalyába a török Freebird légitársaság első gépe június 16-án indul és utoljára szeptember 1-jén érkezik, de az érdeklődés már most meghaladja az előzetes várakozásokat. Benkő Attila hozzátette: van olyan járat, ami már március elején teljesen megtelt.

Az ügyvezető korábbi közlése szerint a múlt évben 33 ezer utas fordult meg a repülőtéren. Az oroszországi helyzet miatt idén lassabb forgalomnövekedésre számítanak, de így is legalább 36 ezer utast várnak. A Hévíz-Balaton Airport Kft. a legutolsó mérlegadatai szerint 2013-ban 286 millió forintos árbevétel mellett 31 millió forint veszteséggel üzemelt.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!