Új üzemcsarnok építésével bővíti nyírbátori repülőgépalkatrész-gyárát a német Diehl Csoport – közölte Balla Jánosné, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Az önkormányzati vezető elmondta, hogy a nyírbátori üzemet működtető Diehl Aircabin Hungary Kft. kéthektáros területet vásárolt a helyhatóság ipar parkjában, ahol 5400 négyzetméteres gyártócsarnokot építtet a jövő év végéig.

A nyírségi gyár jelenlegi létszámát több mint a duplájára növeli a cég 2015-ben, a mostani 270 alkalmazottal szemben 550-en dolgoznak majd a nyírbátori Diehl-üzemben – emelte ki a polgármester. A területvásárlási szerződést az önkormányzat és a német cég képviselői hétfőn írták alá Nyírbátorban.

A Diehl Csoport Aerosystems leányvállalataként működő Diehl Aircabin Hungary Kft. 2011-ben alakult, nyírbátori repülőgép-alkatrészgyárát 2012. július 6-án avatták fel.

A Nyírbátori Ipari Parkban álló, 1,5 milliárd forint értékű, 20 ezer négyzetméter alapterületű létesítményben 70 dolgozó kezdte meg akkor a termelést, s az első évben mintegy 5 millió euró értékű alkatrészt készítettek Airbus típusú repülőkhöz. Azóta közel négyszeresére nőtt az üzem foglalkoztatottainak száma.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Balla Jánosné megemlítette, hogy a mostani kéthektáros terület eladásával a Nyírbátori Ipari Park teljes területét sikerült értékesítenie az önkormányzatnak. Az 57 hektáros területen 2006 óta hat befektető épített ipari üzemet.

Ilyen CRC, azaz Crew Rest Compartment egységeket gyárt többek közt a Diehl csoport

Forrás: Diehl Gruppe Youtube Channel

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!