Megérkezett Toulouse-ból az Iberia első Airbus A330-200-as repülőgépe, amelyet további 12 darab követ. Az EC-MIL lajstromjelű gép a dél-mexikói városról, Oaxacáról kapta a nevét.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a szélestörzsű gépek bevezetésével új kabinkonfiguráció is érkezik a flottába, bemutatkoznak a Business Plus székek, amelyek 2 méter hosszú ágyakká alakíthatóak, de a turista osztályra is új, “ergonomikusabb és tágasabb” székek kerülnek. Az Iberia közlése szerint 330-asaik 288 utast vehetnek a fedélzetükre, 19-en a business 269-en pedig a turista osztályon foglalhatnak helyet.

Az Iberia 2016-ban ünnepli dél-amerikai járatnyitásának hetvenedik évfordulóját, ebből az alkalomból több új gépüket is latin-amerikai városokról nevezik el, ehhez csatlakozott az első A330-as is, amely a mexikói Oaxaca városról kapta a nevét.

Az újonnan rendelt A330-asok 2018 márciusáig érkeznek meg a légitársasághoz, ezt követően pedig flottába állíthatják első A350-900-asukat is. Az Airbus legújabb fejlesztésű szélestörzsű gépéből 16 darabot rendelt az Iberia, amelyet 2018 és 2021 között vehetnek át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!