Megérkezett Bécsbe az Austrian Airlines első Embraere, az OE-LWD lajstromú E195-ös. Az esemény egyben mérföldkő is a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalatának: az Austrian eddig nem üzemeltette a típust, másrészt ezzel elindult a flottamodernizáció is, amelynek részeként távoznak a Fokkerek.

Az Austrian Airlines Embraer E195-öse Bécs-Schwechat repülőtéren az érkezés után. Fotó: Austrian Airlines | © AIRportal.hu

Az Austrian Airlines Embraer E195-öse Bécs-Schwechat repülőtéren az érkezés után. Fotó: Austrian Airlines

Az Austrian Airlines a Luftahnsa Regionaltól kapja meg az Embraereket, a német légitársaság pedig Bombardier CRJ900-asokat használ majd a brazil géptípus helyett. Összesen 17 darab gép flottába állítására kapott az Austrian felhatalmazást a cég igazgatóságától.

A gépek már az új festéssel érkeznek, a fő változás, hogy eltűnik a világoskék a repülők hasáról, illetve a hajtóművekről, valamint a myAustrian felirat lesz olvasható a gép törzsén.

Jelenleg az Austrian hét darab Fokker 70-est, valamint 15 darab Fokker 100-ast üzemeltet, amelyekkel regionális járatokat repülnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A típus kivonása után az Embraerek mellett a turbólégcsavaros Bombardier Q400-asokkal látják el ezen útvonalak kiszolgálását. A flottacsere a korábbi tájékoztatások szerint 2017-ig tart.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!