Megkapta a Norwegian Air Shuttle angol leányvállalata a hatóságoktól az üzemelési engedélyt (AOC), a légitársaság Ázsiába, Dél-Amerikába és Észak-Amerika indít járatokat a gatwicki repülőtérről.

A légitársaság honlapján ismertetett tervek szerint a Norwegian UK 2016 első negyedévében kezdhet üzemelni és a kétoldalú járatüzemeltetési egyezmények nyitásával indíthatja el új járatait London-Gatwick repülőtérről, ahol már most is tíz gépet és négyszáz fő hajózó személyzetet állomásoztatnak. Reményeik szerit az új járatok indításával újabb több száz munkahelyet hoznak létre.

Összesen 40 darab Dreamliner szolgál majd a Norwegian flottájában. (Fotó: Norwegian Air Shuttle) | © AIRportal.hu

Összesen 40 darab Dreamliner szolgál majd a Norwegian flottájában. (Fotó: Norwegian Air Shuttle)


A Norwegian gatwicki üzemelését már korábban megerősítette azzal, hogy öt transzatlanti járatot indított, köztük Puerto Ricóba. Kimutatásaik szerint az elmúlt egy évben 3,9 millió brit turistát utaztattak 34 desztinációra.

Jelenleg nyolc darab Boeing 787 Dreamlinert üzemeltet a norvég diszkont légitársaság, de október végén adtak le rendelést további 19-re és opcióval rendelkeznek tíz gépre. Korábban lízingcégeken keresztül tizenegy gépet jelentettek be igényt, így teljes rendelésállományuk negyven darabos. Jelenleg ők Európa harmadik legnagyobb diszkont légitársasága.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!