Egy spanyol utazó miatt kellett kiürítést elrendelni hétfőn a németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtér egyik terminálján.

A szövetségi rendőrség közleménye szerint a 62 éves férfi kihallgatásán azt mondta, hogy a lehető leggyorsabban el akarta érni a portugáliai Faróba tartó gépét, és nagy sietségben nem a megfelelő ajtón – a biztonsági ellenőrzést megkerülve – lépett be a repülőtér 1-es termináljának azon részére, ahol csak a biztonsági ellenőrzésen átesett utasok tartózkodhatnak. Azt nem közölték, hogy miként találták meg a férfit.

Az engedély nélküli behatolást délelőtt észlelték, röviddel 12 óra után kiürítették a területet, az indulásra készülő gépeket pedig visszarendelték a terminálhoz és elkezdték keresni az akkor még ismeretlen személyt.

Nagyjából másfél óráig nem indultak járatok a terminálról.

Délután helyreállt a rend a repülőtéren, ahol néhány hónap alatt másodszor történt fennakadás az utasbiztonsági ellenőrzéssel összefüggésben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Március elején a 2-es terminálon egy 23 éves nő lépett be jogosulatlanul a biztonsági övezetbe. A szolgálaton kívüli rendőr felmutatta az igazolványát egy ellenőrző pontnál, mire a biztonsági szolgálat egy munkatársa ellenőrzés nélkül átengedte, egy rendőr azonban észlelte a tévedést, de addigra a nő eltűnt. A területet kiürítették, az illetőt órákig keresték. Azzal indokolta tettét, hogy lassúnak találta az ellenőrzést és attól tartott, hogy lekési gépét.

A Köln-Bonn repülőtér biztonsága kiemelt téma a német nyilvánosságban, nem elsősorban az ellenőrzés hiányosságára utaló kínos esetek miatt, hanem azért, mert célpontként szerepel az Iszlám Állam terrorszervezet egy márciusban közölt, németországi támadásokra buzdító anyagában. A fotómontázson a repülőtér füstölgő főépülete látható, és előtte egy terepszínű ruhát viselő férfi, a vállán gépkarabéllyal. A képen elhelyezett német nyelvű felirat szerint “te is meg tudod tenni, amit testvéreid megtettek Belgiumban”.

Fotók a Twitterről

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!