Megszüntette párizsi (MH21) és amszterdami (MH19) járatait a Malaysia Airlines, mivel átalakítások miatt kivonják a 777-es Boeingeket a flottából. Európán belül már csak Londonba közlekedik a légitársaság.

A Malaysia Airlines azok után kénytelen átalakítani a cégstruktúrát, hogy két járatukkal történt tragédia után a csőd szélére került a társaság 2014 év végére. A céget végül az állam mentette meg és megkezdték az átalakítást. Ennek részeként a Malaysia dolgozói harmadától, hatezer embertől vált meg és több hosszútávú járatát is megszüntette, valamint kivonja a megmaradt Boeing 777-200-asait a flottából. Helyettük 737-esek érkeznek majd, mivel a Kuala Lumpur-i székhelyű légicég a rövidtávú járatokra akar koncentrálni.

A Malaysia 370-es járatának eltűnéséhez hasonló eseteket akarják elkerülni.(Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Malaysia 370-es járatának eltűnéséhez hasonló eseteket akarják elkerülni.
(Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)


Christoph Müller vezérigazgató tavaly júliusban azt nyilatkozta, hogy a diszkont légitársaságokkal is versenyképes lesz a struktúraváltás után a Malaysia Airlines a jóval rugalmasabb árképzés miatt.

Két éve, 2014-ben fél éven belül a Malaysia Airlines két Boeing 777-200-as repülőgépével is légi szerencsétlenség történt, ezekben összesen 537-en haltak meg. Március 8-án a Dél-kínai-tenger felett tűnt el a 370-es (Kuala Lumpur-Peking) járatuk, míg július 17-én a 17-es járatot (Amszterdam-Kuala Lumpur) teljesítő gépet lelőtték Kelet-Ukrajna felett. A 370-es járatot azóta sem találták meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!