Több mint öt órával az erdélyi légi baleset után a mentők megtalálták a kisrepülő roncsait és a baleset hét sebesültjét.

A hírt Victor Ponta román miniszterelnök jelentette be a B1 hírtelevízió egy politikai beszélgetőműsorában, amint SMS-ben értesült a fejleményről.

A hírtelevíziók azt közölték, hogy a repülőgép roncsait egy erdész találta meg a Fehér megyei Horea község körzetében. A repülőgép valamennyi utasa túlélte a balesetet, ám két személy állapotát súlyosnak ítélték a mentőegységek.

A repülőgép egy hegygerinc közelében szenvedett balesetet kényszerleszállás közben. A roncsok megtalálása után még több mint egy órát tartott, míg az első hegyimentők is a helyszínre érkeztek. A hírtelevíziók közlése szerint a terep nehezen megközelíthető. A sebesültek egy részét kézben vitték egy terepjáró autókkal is megközelíthető helyig.

A Britten Norman 2 típusú repülőgép négy orvossal, egy asszisztenssel és két pilótával a fedélzetén hétfő délután hajtott végre kényszerleszállást Kolozs és Fehér megye határvidékén. Az utasok egyike azt közölte telefonon, hogy lezuhant a gépük. A helikopteres mentést lehetetlenné tette a térséget megszálló sűrű köd. Időközben besötétedett, és a fagypont körüli hőmérsékletben a sérülteket a kihűlés veszélyeztette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A keresésbe a hegyimentők, a csendőrségi és katasztrófavédelmi alakulatok mellett önkéntesek százai is bekapcsolódtak. A keresést a nehéz terepviszonyok mellett a köd, a sötétség és a nyirkos hideg is nehezíti.

A repülőgép utasai azért tartottak Bukarestből Nagyváradra, hogy egy klinikai halál állapotában tartott páciensnek a szerveit kivegyék és szervátültetésekre készítsék elő. A hatóságokat a repülő egyik orvos utasa riasztotta, aki azt is közölte, hogy elsősegélyt nyújt a társainak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!