Az elmúlt hetekben jelentősen növekedett a foglalások száma a Eurowings nyári járataira, a Lufthansa-csoport fapadosa optimista, várakozásai szerint minden alkalmazottja újra teljes munkaidőben dolgozhat a csúcsidőszakban.

Jens Bischof, a Eurowings vezérigazgatója az online megrendezett ITB turisztikai világkiállításon vázolta fel a cég helyzetét a DPA hírügynökség jelentése szerint. Elmondta: már a kora nyári időszakra is jelentősen emelkedett a foglalások száma, de már a húsvéti időszakban is megduplázódhat a jelenlegi alacsony járatszám.

Idén nyáron a brit piacon is erős jelenlétet tervez a légitársaság, a szigetország és a népszerű Kanári-szigetek között több útvonalon indulnak el járatai – hangsúlyozta.

Fotó: AIRportal.hu

A főszezonban a Eurowings 100 gépéből 80 példányt üzemeltetne, és minden meglévő alkalmazottja újra teljes munkaidőben dolgozhat majd, később a létszám bővítésére is lesz lehetőség.

A vezérigazgató hozzátette: mindezt azon várakozás alapján, hogy a politikusok eltörlik a kötelező karantént, amit oltási igazolással és/vagy PCR-teszttel váltanak fel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Emellett azt is várja, hogy a német járványügyi hivatal szerepét betöltő Robert Koch Intézet leveszi a Baleár-szigeteket és a Kanári-szigeteket a magas rizikójú területek listájáról.

„Mindenki újra el akar menni nyaralni, teljesen mindegy, hogy milyen tesztet írnak elő” – fogalmazott Bischof, hozzátéve, hogy nyár közepére már a lakosság nagy része megkaphatja a védőoltást.

A légitársaság jelenleg 20 repülőgépet üzemeltet, húsvétkor 45-re emelkedhet az aktív flotta mérete, és a repült órák száma is több lehet, mint most. A felkínált kapacitás a mostani duplája lesz az ünnep idején.

A következő évben Jens Bischof 100 gépes flottával számol, de a ma rendelkezésre álló információk alapján még 1-2 évbe telik, amíg a forgalom megközelíti a 2019-es szintet.

Eközben a légitársaság kereskedelmi vezetője az ITB egyik panelbeszélgetésén elmondta, a Lufthansa-csoporttól négy Airbus A330-as érkezik a légitársasághoz, és Calgary-ba is indítanak járatot.

Mint emlékeztetett rá, az idén év elején bejelentett, Eurowings Discover elnevezésű és ezeket a szélestörzsű repülőgépeket üzemeltető leánycéggel szolgálják majd ki a Karib-térséget és Észak-Amerikát.