Újabb roncsdarabot mosott partra az óceán, ezúttal Dél-Afrikában: a hajtómű egy darabkája került elő a két éve eltűnt utasszállítóról a Rolls Royce logójával.

Liow Tiong Lai maláj közlekedési miniszter az Airlive portál szerint azt mondta a hatóságok meg fogják vizsgálni, hogy tényleg az eltűnt Boeing 777-eshez tartozik-e az alkatrész, bár erre a meglévő információk alapján elég nagy az esély.

A roncsdarabot egy 35 éves archeológus találta meg Dél-Afrika déli partjainál, miközben egy lagúnán sétált és megpillantott valamit, ami – ahogy fogalmazott – nem illett a környezetébe. A megtalált darab nagyjából 70×70 centiméteres.

Március elején a szakértők azt mondták, a kutató csoportok jó helyen keresgélnek, így hónapokon belül előkerülhet a Dél-kínai-tengeren eltűnt repülőgép. Legutóbb Mozambik partjainál találtak a géphez tartozó roncsdarabot, akkor a vízszintes vezérsík egy darabja került elő.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A keresésre eddig 200 millió dollárt fordítottak, és ezzel a legdrágább tengeralatti kutatássá vált. A munkákban négy hajó vesz részt, de a keresést nehezíti, hogy a tengerfenék nagyon egyenetlen, szakértők az Alpokhoz hasonlították a vízfelszín alatti viszonyokat.

A Malaysian Airlines Boeing 777-200ER típusú repülőgépe a párizsi Charles de Gaulle repülőterén. (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Malaysian Airlines Boeing 777-200ER típusú repülőgépe a párizsi Charles de Gaulle repülőterén. (Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)


A Malaysian Airlines Boeing 777-200-as repülőgépét 2014. március 8-a óta nem találják. Az MH-370-es járatot teljesítő, 9M-MRO lajstromjelű Boeing 777-es 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpur-ból Pekingbe tartott, amikor 40 perccel a felszállást követően eltért a tervezett útvonaltól és déli irányba fordult, majd eltűnt a radarokról. A repülőgép személyzete nem adott le semmilyen vészjelzést, a repülőgép összes kommunikációs rendszerét és transzponderét lekapcsolták.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!