A Wizz Air nemrég bejelentette, hogy új úti céljai között egy spanyol járat, Castellón is helyet kap a nyári menetrendben. Talán a város nem olyan ismert a turisták körében, mégis érdemes elgondolkozni egy ide szervezett vakáción.

A Wizz Air járata június 16-tól érhető el Budapestről, heti kétszer, szerdán és vasárnap közlekedik majd. Ezt azt jelenti, hogy akár egy hosszú hétvégére is érdemes betervezni a nyaralást.

Castellón de la Plana, vagy röviden csak Castellón Valencia tartományban található 170 ezer fős kikötőváros.

Bár maga a település kevéssé ismert a turisták között, a környék tele van látnivalókkal, és az sem utolsó szempont, hogy Valencia mindössze 73 kilométerre található innen. A repülőtér Castellóntól pedig 32 kilométerre van.

Aki ide látogat, annak érdemes autót bérelnie, hiszen maga a város egy nap alatt ugyan bejárható, ám a környék számos izgalmas programot kínál mind az aktív, mind a passzív pihenésre vágyók számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A belváros legfontosabb látnivalója az El Fadrí, egy 16. századi óratorony, amely közvetlenül a 20. században épült katedrális mellett található. Kikötőváros lévén Castellón remek halpiaccal rendelkezik, és természetesen rengeteg, a tenger gyümölcseit kínáló étterem is működik a városban.

Castellon óratornya és a katedrális (Forrás: Castelloturismo)

Aki azonban több szórakozásra vágyik, annak érdemes máshova is ellátogatnia. Észak felé indulva egyórás autóúttal (de akár hajóval is) elérhető Peniscola városa, ahol a történelem kedvelői igazi kincseket találnak. A tengerparti sziklákra épült házak különleges hangulatot adnak a városnak, a legnagyobb látványosság mégis a 13. századi vár. A régió a homokos tengerpartjai miatt kiváló családi nyaralásra is.

Várfal Peniscola szikláin (Forrás: Pixabay)

A környéken járva szintén érdemes ellátogatni Morella városába, amelynek már messziről lenyűgöző a látványa, hiszen a romantikus kis utcák fölé magasodik egy középkori erődítmény. Kihagyhatatlan látvány a katedrális, de múzeumokból sincs hiány: többek között dinoszauruszfosszíliákat is találtak a környék dombjain.

Morella látképe (Forrás: Pixabay)

Dél felé haladva, Castellóntól szintén egyórás autóútra található a tartomány legnagyobb városa, Valencia. Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni a népszerű tengerparti üdülőhelyet: múzeumok, kiváló éttermek, katedrálisok és remek strandok is várják itt a turistákat.

Arra érdemes felkészülni, hogy az autó- és szállásbérlés a szezonban nem olcsó, így érdemes jó előre lefoglalni ezeket.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!