Mintegy 2 millió forintos büntetést szabott ki a budapesti kormányhivatal a szabálytalan reptéri transzferszolgáltatókra, az ellenőrzések folytatódnak.

Budapest Főváros Kormányhivatalának tájékoztatása szerint a közlekedéshatósági szakemberek november 30-án ellenőrizték az internetes oldalakon magukat transzferszolgáltatónak nevező cégeket és több esetben súlyos hiányosságokat tártak fel.

Diszpécserszolgálati engedély hiánya miatt két esetben, személytaxi tevékenységi engedélyek hiánya miatt ugyancsak két esetben, a járművezetőt érintő vezetői igazolvány hiánya miatt szintén két esetben szab ki bírságot a kormányhivatal. Emellett a megfelelő engedélyekkel nem rendelkező járművek forgalmi rendszámát a helyszínen bevonta a hivatal.

Az akció eredményeként a kormányhivatal összesen 2,2 millió forint közigazgatási bírságot szab ki, és két személygépkocsi rendszámát vonta be.

Budapest Főváros Kormányhivatala a hatályos jogszabályok értelmében az engedély nélkül végzett, személygépjárművel történő személyszállító szolgáltatás kiszűrése érdekében a jövőben is rendszeres ellenőrzéseket hajt végre – olvasható a közleményben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!