Minden budapesti járatát elindítja csütörtökön a Lufthansa – közölte Lichtenberger Tamás, a légitársaság repülőtéri vezetője szerdán az MTI érdeklődésére. A német légifuvarozó egyes pilótái szerda után csütörtökön is sztrájkolnak.

Elmondása szerint csütörtökön a munkabeszüntetés a hosszú távú és a teherszállító járatokat érinti, nem lesz akkora hatása, mint a szerdainak.

Szerdán az összes budapesti járatot törölték

A Lufthansa pilótáinak szerdán kezdődött, várhatóan kétnapos sztrájkja miatt a légitársaság valamennyi Budapest-München és Budapest-Frankfurt között közlekedő járatát törölték, két müncheni járat kivételével – derül ki a Budapest Airport járatinformációiból.

Lichtenberger Tamás, a Lufthansa repülőtéri vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: szerdán összesen hét járatot töröltek, ami közel 750 utast érintett. Az utasok előre érdeklődtek, nem okozott fennakadást a sztrájk. Akik megkeresték a társaságot, azoknak másik járatokon biztosítottak helyet, így mindenkinek megnyugtató megoldást találtak – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A keddi bejelentések szerint egynapos sztrájkot tartanak szerdán a rövid és közepes távolságú légi járatokon a Lufthansa német légitársaság pilótái, mert újfent sikertelenül zárultak a munkaadóval folytatott tárgyalások a korai nyugdíjazásról – közölte a pilóták érdekképviselete (VC) kedden. A szakszervezet este közölte, hogy a sztrájk csütörtökön a hosszú távú járatokkal folytatódik.

A Lufthansa diszkont légitársaságai, a Germanwings és az Eurowings pilótái nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez. A Lufthansa csaknem 5400 pilótáját képviselő szakszervezet és a munkaadó konfliktusa már csaknem egy éve tart.

A sztrájk oka, hogy a Lufthansa 5400 pilótáját tömörítő Vereinigung Cockpit szakszervezet nem ért egyet a társaság nyugdíjazási terveivel. A Lufthansa pilótái 55 éves kortól mehetnek nyugdíjba, az átlagos nyugdíjba vonulási kor pedig 58 év, ami a szakmában alacsonynak számít. A munkaadó az ösztönzőrendszer átalakításával azt kívánja elérni, hogy a pilóták 60 éves kor felett menjenek nyugdíjba. A szakszervezet ezt ellenzi.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!