Az Access Houston Airports nevű ingyenes applikáció a fejlődési zavarral élő gyerekeket segíti abban, hogy szórakoztató és zökkenőmentes repülőtéri élményben lehessen részük.

A két houstoni légikikötő, azaz a George Bush repülőtér (IAH) és a William P. Hobby repülőtér (HOU) új applikációt fejlesztett ki, amely a fejlődési zavarral élő gyerekeket és családjukat hivatott segíteni a repülőtéri eligazodásban.

A terminálhoz érkezéstől annak elhagyásáig mindenben segítséget nyújt az alkalmazás. Útmutatókkal és rövid képtörténetekkel ismerteti a repülőteret, emellett ütemezési funkcióval és vizuális ellenőrzési listával rendelkezik, amellyel egyszerűen nyomon követhető minden teendő. 

Az applikáció ikonokkal segíti azokat a gyerekeket, akik a nonverbális kommunikációt részesítik előnyben. A részletes termináltérképek és hasznos tippek a gyerekek gondozói vagy kísérői számára nyújtanak segítséget.

Az enyhe fogyatékossággal élő gyerekek reptéri élményét hivatott zökkenőmentesebbé tenni az applikáció (forrás: Houston Airports)

Az amerikai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ (CDC) szerint az amerikai lakosság 13 százaléka rendelkezik valamilyen fejlődési zavarral, mint például az autizmus. Houston repülőterein ez nagyjából napi 20 000 utast jelent. Számos, enyhe fogyatékossággal élő gyereket nevelő család számol be a társadalmi beilleszkedés nehézségeiről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Houston Airports azzal a céllal hozta létre ezt az alkalmazást, hogy enyhítse ezen családok szorongását, és az utazás egyébként stresszes részét érdekfeszítő és szórakoztató élménnyé tegye számukra.