Sztrájkolnak kedden napközben a Lufthansa német légitársaság Frankfurtból induló hosszú távú járatainak pilótái. Budapesti járatot nem érint a munkabeszüntetés.

Kapcsolódó cikk, előzmény Sztrájkolnak a Lufthansa pilótái Frankfurtban

A Lufthansa csoportnál dolgozó pilóták szakszervezetének (Vereinigung Cockpit – VC) hétfői közleménye szerint a frankfurti nemzetközi repülőtérről 9 és 17 óra között indítani tervezett, Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 és Airbus A340 típusú géppel közlekedő hosszú távú járatok pilótái sztrájkolnak majd.

A közleményben kiemelték, hogy a szakszervezet azért sztrájkol, mert a munkaadó nem adott elfogadható ajánlatot a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeiről.

A Lufthansa 5400 pilótáját képviselő érdekképviselet és a munkaadó konfliktusa több mint fél éve tart. Áprilisban a pilóták a VC felhívására három napig sztrájkoltak, ami 60 millió euró veszteséget okozott a cégnek. A tárgyalások augusztusban ismét megszakadtak, és CV egy-egy repülőteret érintő, rövidebb sztrájkok sorozatát kezdte meg. A keddi lesz a negyedik ilyen nyomásgyakorlási akció. A legutóbbi, múlt szerdai sztrájk miatt a müncheni repülőtérről indítani tervezett járatok közül hatvanat törölni kellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!