Működnek a párizsi repülőterek, de a Franciaországban elrendelt rendkívüli állapot és határellenőrzés miatt fennakadások vannak a közlekedésben, a légitársaságok menetrend szerint közlekedtetik járataikat.

Működnek a párizsi repülőterek, de a Franciaországban elrendelt rendkívüli állapot és határellenőrzés miatt fennakadások vannak a közlekedésben, a légitársaságok menetrend szerint közlekedtetik járataikat.

A párizs-környéki repülőtereket üzemeltető társaság a Twitteren közölte, hogy a folyamatos ellenőrzések miatt késésekre kell számítani. Repülőtéri információk szerint az induló és érkező járatok többsége fél-egyórás késéssel közlekedik Charles de Gaulle-ról, de Orly-n is hasonló a helyzet.

A Párizsba közlekedő légitársaságok többsége már közölte, hogy fenntartják járataikat, azok továbbra is menetrend szerint közlekednek. Az olasz Polgári Légi Közlekedési Hatóság (ENEAC) honlapján közölte, hogy megerősítették az olasz repülőtereken az ellenőrzéseket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Párizs - Charles de Gaulle (Fotó: Aéroports de Paris) | © AIRportal.hu

Párizs – Charles de Gaulle (Fotó: Aéroports de Paris)


A Külgazdasági és Külügyminisztérium szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében azt javasolja, hogy aki teheti, halassza párizsi utazását későbbi időpontra a terrorcselekmények miatt Mint írták, az ország egész területére rendkívüli állapotot vezettek be és visszaállították a szigorú határellenőrzést, de a határokat nem zárták le, Párizsban a közösségi helyek egyelőre nem nyithatnak ki, minden közösségi felvonulást betiltottak, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha lehet, ne hagyják el lakásukat, a városban pedig a lehető legnagyobb elővigyázatossággal közlekedjenek.

Párizs több pontján péntekről szombatra virradóra terrortámadások történtek, amelyekben legutóbbi jelentések szerint 127-en vesztették életüket. Francois Hollande köztársasági elnök rendkívüli állapotot hirdetett ki és visszaállították a határellenőrzést is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!