Münchenben nyit bázist az Air France-KLM csoport diszkont vállalata, a Transavia, a járatok márciusban indulnak el. Ez lesz a hetedik bázis, a légitársaság négy Boeing 737-800-ast állomásoztat majd a bajor légikikötőben.

A Transavia Boeing 737-800-asa még a régi festéssel. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Transavia Boeing 737-800-asa még a régi festéssel. (Fotó: AIRportal.hu)

Tájékoztatásuk szerint tizennyolc útvonalat és heti 89 járatot üzemeltetnek majd Münchenből, a gépek egyebek mellett olasz, spanyol, portugál, dán, horvát, marokkói és belgiumi úticélokra közlekednek. Mattijs Ten Brink, a Transavia vezérigazgatója szerint céljuk, hogy az első évben elérjék az egymilliós utasszámot az új bázison.

A Transavia lesz az első diszkont légitársaság Münchenben, amely bázisként használja a negyvenmilliós utasforgalmat lebonyolító repülőteret, számításaik szerint a négy gép állomásoztatásával, valamint az új útvonalak beindításával 120 új munkahelyet teremtenek. A hajózó személyzet nagy része is német lesz.

A holland légicég idén januárban jelentette be, hogy Európa vezető diszkont légitársasága akar lenni, közleményük szerint e felé tesznek most nagy lépést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A müncheni bázist a holland központból irányítják majd, a járatokat is holland üzemelési engedéllyel működtetik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!