Mintegy 922 millió koronás veszteséggel zárta a tavalyi évet a Cseh Légitársaság (CSA), a cégnek ez a legrosszabb eredménye 2009 óta – közölte a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap csütörtökön.

Az újság szerint a CSA gazdálkodása a korábbi években is veszteséges volt, de a végső adatokat a társaság vagyonának kiárusítása mindig módosította. 2012-ben például a gazdálkodás hivatalosan 849 millió koronás nyereséggel zárult. A vagyoneladásra a cég túlélése miatt volt szükség – mutatott rá a lap.

„A tavalyi gazdasági eredmény tükrözi az európai légi közlekedési piacon kialakult kedvezőtlen viszonyokat” – mondta a lapnak Daniel Sabík, a CSA szóvivője.

A Cseh Légitársaság részvényeinek többségét tavaly megvette a Korean Air, illetve a Travel Service. Miután a cseh versenyhivatal jóváhagyja a tranzakciót a két légitársaságnak többsége lesz az eddig állami vállalatban.

Sabík elmondta: a menedzsment szerint a két társaság belépése a CSA-ba pénzügyi-gazdasági szinten legkorábban 2015-ben mutatkozik csak meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!