Az ázsia-óceániai országok közti nagyobb összefogást sürgetett Szingapúr közlekedési minisztere a légiforgalmi irányításban, Khaw Boon Wan szerint csak így lehet kezelni az egyre növekvő forgalmat.

A miniszter a szingapúri légiközlekedési csúcstalálkozón ezzel kapcsolatban a Flightglobal tudósítása szerint az Európai Unió Single European Sky kezdeményezését említette példaként. Hozzátette: bár elkezdődött az összefogás a térségben, de sokkal többet kell tenni azért, hogy a régió légiforgalmi irányító szolgálatai jobban együttműködjenek.

A közeljövőben a miniszter szerint a forgalmasabb útvonalakon, így Szingapúr és Hong Kong, valamint Bangkok között hamarosan életbe lép egy együttműködési megállapodás, de ennek részleteiről nem beszélt.

Fotó: Changi Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Changi Airport


Tony Tyler, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) vezérigazgatója a Khaw Boon Wan által elmondottakat annyival egészítette ki, hogy a szervezet felmérése szerint az ázsia-óceániai régió légiforgalmának aránya a globális forgalomban 42 százalékra emelkedik 2034-re a mostani 34 százalékról.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!