Nem változott számottevően a német lakosság viszonya a repüléshez a Germanwings légitársaság egyik utasszállító repülőgépének márciusi katasztrófája óta, egy pénteken ismertetett felmérés szerint a túlnyomó többség nem aggódik és nem tervezi, hogy ezentúl ritkábban utazik repülővel.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Az ARD közszolgálati televízió megrendelésére készült reprezentatív közvélemény-kutatásban megkérdezettek csupán 9 százaléka mondta azt, hogy a következő időszakban nem utazik repülővel, és csak 1 százalék nem akar soha többé repülőre szállni. A felmérésben résztvevők 89 százaléka nem változtat utazási szokásain.

A katasztrófa után egy héttel, március 30-31-én 1501 ember megkérdezésével végzett felmérés szerint a németek 81 százaléka nem aggódik az eddiginél erősebben repülés közben, míg 17 százalék erősebben aggódik a biztonság miatt repülőgépen utazva.

A túlnyomó többség, 83 százalék úgy véli, helyes, hogy pilóta ezentúl nem tartózkodhat egyedül a pilótafülkében. 17 százalék szerint viszont nincs értelme a valamennyi német légitársaságnál bevezetett új szabálynak – mutatták ki az ARD Deutschlandtrend című felmérésében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utazás világbajnokainak is nevezett németek tavaly minden korábbinál többet utaztak repülővel. A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) március elején közölt kimutatása szerint a német repülőterekről 2014-ben 81,6 millióan indultak útnak, ami 2,7 millióval – 3,4 százalékkal – több az egy évvel korábbinál. Így tovább folytatódott a növekedés 2010 óta megfigyelt trendje.

A legtöbben – 60,9 millióan – Európán belül utaztak. A legnépszerűbb célország Spanyolország volt, oda 12,1 millióan utaztak repülőgéppel Németországból, ami 5,8 százalékos növekedés éves összevetésben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!