Nem rendezik meg többet az angliai Duxfordban a Flying Legends eseményt, amelyen számos, az év többi részében az ottani múzeumban kiállított gépek emelkedhettek a levegőbe. Az eseménynek más helyszínt kell keresni az Imperial War Museums megromlott pénzügyi helyzete miatt.

A duxfordi Imperial War Museums (IWM) és a The Fighter Collection (TFC) több mint harminc éve működik együtt, ennek volt hozadéka a veterán repülőgépek szerelmeseit vonzó Flying Legends over Duxford elnevezésű esemény is. 

Ezeken a világszinten egyedülálló repülőnapokon a TFC tulajdonában lévő, az év nagy részében az IWM-ben kiállított veterán, főleg második világháborús gépek emelkedtek a levegőbe, és tartottak látványos bemutatókat, kötelékrepüléseket még 2019-ben is. Idén viszont a járványhelyzet miatt le kellett fújni az egyedülálló repülőnapot. 

Ezen felül még nagyobb bevételkiesést jelentett a múzeumnak a látogatók elmaradása, így pénzügyi helyzetének stabilizálása érdekében kénytelen volt minden jövőbeli eseményt felülvizsgálni, és tárgyalni a fontosabb partnerekkel.

A megállapodás szerint a The Fighter Collection új helyszínt keres a repülőnapnak, de a gépek bázisa továbbra is Duxfordban marad – közölte a két szervezet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Bíznak abban, hogy ez nem fog levonni az esemény értékéből, de hamarosan további változásokat jelentenek be a 2021-ben szervezett repülőnapokról – mondta el John Brown, a múzeum kereskedelmi igazgatója.

Illusztráció, a Flying Bulls bemutatócsapat többször meghívott vendégként szerepelt a Flying Legends eseményen (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)