A Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) felkérte a HungaroControlt arra, hogy idén ősszel Budapesten szervezzen meg egy széles körű, nemzetközi légügyi szakmai konferenciát – közölte a magyar légiforgalmi szolgálat kedden az MTI-vel.

A HungaroControl delegációja Madridban. (Fotó: HungaroControl) | © AIRportal.hu

A HungaroControl delegációja Madridban. (Fotó: HungaroControl)

Az ENSZ légügyi szerve erre múlt héten, a Madridban zajló ATM World Congress légiközlekedési szakkiállításon kérte fel a magyar céget.

A madridi kiállításon emellett a HungaroControl stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az ISAVIA izlandi szolgáltatóval való együttműködésről, kutatási-fejlesztési tevékenységeinek összehangolásáról, illetve egyeztetett a szorosabb együttműködés lehetőségéről többek között az olasz, a finn a grúz, a skandináv és a szlovák szolgáltatóval is.

Kitértek arra is, hogy az elmúlt egy évben megvalósított sikeres projektek megnövelték a magyar léginavigációs szolgáltató hírét a nemzetközi piacon, sokkal többen keresték partnerségét Madridban. Emellett a legnagyobb figyelmet a Koszovó fölötti magaslégtér 2014 áprilisi megnyitása, valamint a távirányítású torony projekt megvalósításának március eleji indulása generálta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!