New Yorkba tervez járatot indítani az Air Serbia, ehhez egy Airbus A330-200-ast bérelnének, bár azt még nem tudják, hogy honnan.

A légitársaság a honlapján jelentette be tervét, amely szerint jövő júniusban indítanák el az első járatot JFK-re, jelenleg a kormány engedélyére várnak.

Az Air Serbia heti öt járatot indíthat, amelyeket kétosztályos Airbus A330-200-asok teljesíthetnek. Jelenleg azt vizsgálják, hogy az Etihad partner légitársaságainak valamelyikétől, vagy külsős légitársaságtól béreljék-e a repülőgépet.

Felméréseik azt mutatják, hogy a az USA-ban 200 ezer szerb él, főként New Yorkban és Chicagóban, számuk folyamatosan növekszik, így álláspontjuk szerint megfelelő mértékű az igény a járatra.

James Hogan, az Air Serbia igazgatóságának alelnöke, az Etihad elnök-vezérigazgatója a bejelentéskor azt mondta, az Air Serbia 2013-as megalakulásakor az is céljuk volt, hogy összekössék a világban élő szerbeket. Ezzel a járattal nagy lépést tesznek e cél megvalósítása felé, és emellett nagy lökést adhatnak a szerb gazdaságnak is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A JAT utódjaként működő, az Abu Dhabi székhelyű Etihad 49 százalékos tulajdonában lévő Air Serbia két évvel ezelőtt alakult meg, ez lesz az első hosszútávú járatuk, amellyel 24 év után ismét összekötnék Szerbiát az Egyesült Államokkal.

Az Air Serbia júliusban döntött úgy, hogy az alacsony kihasználtság miatt október 25-től felfüggeszti budapesti járatait, amelyet addig ATR 72-esekkel szolgált ki. Arról jelenleg nincs információ, hogy a New York-i járat elindításával a budapesti összeköttetést is visszaállítanák-e.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!