Hat százalékkal, rekord magasságra nőtt a Boeing árbevétele 2013-ban, a seattle-i repülőgépgyár 86,6 milliárd dolláros árbevételt ért el, üzemi eredménye pedig 7,8 milliárd dollár volt – közölte a gyártó szerdán az MTI-vel.

Kapcsolódó cikk, előzmény Ezt produkálta a Boeing 2013-ban

Emellett a cég a negyedik negyedévben 23,8 milliárdos árbevételről számolt be, az eredményeket a rekordszámú repülőgép-átadás hatásával magyarázták. A cég üzemi eredménye 2013 negyedik negyedévében 1,8 milliárd dollárt tett ki, amely azonos az előző év hasonló időszakival, a teljes évi üzemi nyereség 7,8 milliárd dollár volt, 10 százalékkal több a 2012-es szintnél.

Jim McNerney, a Boeing elnök-vezérigazgatója a közlés szerint azt mondta, sikerült felgyorsítani utasszállító gépeik átadását és rekord magasra emelkedett a rendelésállomány, amelynek értéke 2013 év végén 441 milliárd dollár volt.

Emellett fontos mérföldköveket értek el a keskenytörzsű 737 MAX, a szélestörzsű 787 Dreamliner újabb változatai és az új generációs 777X típus fejlesztésében, és a légitársaságok is élénken érdeklődnek a típusok iránt.

2014-ről az elnök-vezérigazgató azt mondta, fenn akarják tartani vezető szerepüket a kereskedelmi géptípusok piacán, viszont újra kell pozícionálniuk, és meg kell erősíteniük a katonai célú fejlesztéseiket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!