Nőtt júniusban az Air France-KLM légitársaság utasforgalma és kapacitáskihasználtsága, csökkent viszont a cargo üzletág szállítási teljesítménye – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a légitársaság.

Júniusban az európai légiforgalmi irányítók sztrájkja ellenére az Air France-KLM légitársaság az egy évvel korábbihoz képest 1,6 százalékkal több, 7,0 millió utast szállított. Az utasforgalmi teljesítmény (fizető utaskilométer) 2,5 százalékkal 20 milliárdra emelkedett júniusban, miközben a szállítási kapacitás 1,3 százalékkal 23 milliárd férőhely-kilométerre, a járatkihasználtság-mutató pedig egy százalékponttal 85,2 százalékra emelkedett.

Az év első felében a légitársaság 37,786 millió utast szállított, 0,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az utasforgalmi teljesítmény 2,0 százalékkal, a járatkihasználtság 0,5 százalékponttal 82,7 százalékra emelkedett.

A Cargo üzletág teljesítménye csökkent júniusban és az első félévben is. Júniusban a légitársaság 837 millió tonnakilométer szállítási teljesítményt ért el, 6,3 százalékkal alacsonyabbat az egy évvel korábbinál, miközben a rendelkezésre álló szállítási kapacitás 4,3 százalékkal 1341 millió tonnakilométerre csökkent, a kapacitáskihasználtság pedig 1,3 százalékponttal 62,4 százalékra. Az első félévben a szállítási teljesítmény 6,3 százalékkal, a szállítási kapacitás 4,2 százalékkal csökkent, a kihasználtság pedig 1,4 százalékponttal 63,0 százalékra mérséklődött.

Júniusban az Air France-KLM légitársaság 25 megrendelést adott le Airbus A350-900-as gépekre, valamint járatmegosztási (code-share) szerződést kötött az indiai Jet Airways légitársasággal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Júniusban jelentette be az Air France-KLM légitársaság „Best & Beyond” 500 millió eurós minőségfejlesztési programját, melynek keretében szeptemberben mutatja be új turista osztályú ülését és fedélzeti szórakoztató rendszerét. Az új business osztályú ülést az 2014 januárjában, a „La Premiere” kabint pedig 2014 áprilisában mutatják be.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!