Növelték utasforgalmukat augusztusban Európa nagy hagyományos légitársaságai, a legnagyobb mértékben a British Airways és az Iberia anyavállalata fejlődött – derül ki a társaságok honlapján közzétett utasforgalmi adatokból.

Az International Airlines Group, amely a British Airways, az Iberia és a diszkont Vueling anyavállalata 12,4 százalékkal növelte forgalmát 2014 augusztusához képest, az év nyolcadik hónapjában 9,1 millióan utaztak velük, 1 millióval többen, mint egy évvel korábban.

Kapacitásaikat 6,1 százalékkal növelték, a járatok átlagos töltöttsége 1,9 százalékponttal 86,6 százalékra javult. Az Iberia 20, a British Airways 2,7 százalékkal növelte teljesítményét.

Az év eddigi részében a csoport 10 százalékkal szállított több utast, mint a 2014 január-augusztusi időszakban.

A Lufthansa-csoport (Lufthansa, Swiss, Austrian) augusztusban 10,8 millió utast fuvarozott, 3,6 százalékkal többet, mint tavaly augusztusban, a kapacitást 3,1 százalékkal emelték, járataik átlagos töltöttsége 1,2 százalékpontot javulva 87,6 százalék volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Swiss két százalékkal javította, az Austrian 4,4 százalékkal rontotta teljesítményét.

Az év eddigi részében a csoport légitársaságaival 72,7 millióan utaztak, 2,7 százalékkal többen, mint az előző év azonos időszakában.

A francia-holland Air France-KLM csak kis mértékben, 1 százalékkal tudta növelni utasai számát augusztusban, összesen 7,3 millióan választották őket. Kapacitásaikat 14 százalékkal bővítették, a járataik töltöttsége a nagy légitársaságok között legmagasabb: 89,8 százalék volt.

A január-augusztusi időszakban 52,7 millió utast regisztráltak, ez mindössze 0,3 százalékkal magasabb a 2014 azonos időszakihoz képest.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!