Az easyJet diszkont légitársaság vesztesége 2013 első pénzügyi félévében növekvő bevétel mellett csökkent – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a légitársaság.

Az easyJet 2013. márciusával záró első pénzügyi félévben 1,601 milliárd font-sterling bevételre tett szert, 9,3 százalékkal magasabbra a 2012 első pénzügyi félévi 1,465 milliárd fontnál. Adózás előtti vesztesége ezzel párhuzamosan 45,5 százalékkal, a 2012-es 112 millió fontról 61 millió fontra csökkent.

A légitársaság árbevétel-arányos bruttó eredmény kulcsa 3,8 százalékponttal mínusz 3,8 százalékra javult az idei első pénzügyi félévben az egy évvel korábbi mínusz 7,6 százalékról.

Az eredmény javulása a társaság piaci költségelőnyének megőrzése mellett a jövedelmezőség növelésére tett intézkedéseknek és a versenytársaknál bekövetkezett kapacitáscsökkenésnek volt köszönhető. Az “easyJet Lean” takarékossági program 25 millió fonttal járult hozzá az eredmény javulásához.

Az első pénzügyi félévben az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel az előző év hasonló időszakához képest változatlan árfolyamon számolva 8,6 százalékkal, a beszámolóban közölt kiigazított adatok alapján pedig 5,8 százalékkal 53,39 font-sterlingre emelkedett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az átlagos járatkihasználtság 1,7 százalékponttal 88,6 százalékra, a teljes szállítási kapacitás pedig 3,3 százalékkal 30 millió ülőhelyre emelkedett a beszámolási időszakban az előző évihez képest.

Az üzemanyagköltséget nem tartalmazó, egy ülőhelyre eső költség változatlan árfolyamon számolva 3,4 százalékkal, árfolyamhatással kiigazítva pedig 3,1 százalékkal 38,89 fontra emelkedett.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!