Növelte forgalmát és az előző évinél 16 százalékkal több gépet adott át megrendelőinek a toulouse-i székhelyű ATR (Aerei da Trasporto Regionale) repülőgépgyár 2013-ban – közölte a cég csütörtökön.

Az olasz Alenia Aermacchi és az Airbus-t is tulajdonló francia EADS közös cége 1,63 milliárd dolláros bevételről számolt be, amely 13 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. Az előző évben az ATR rekordszámú, 74 gépet szállított le, ez 16 százalékkal több a 2012. évinél.

Az ATR tavaly 14 társaságnak 89 gépet adott el és 106 opciót gyűjtött be, ami 20 százalékkal több az előző évinél. A közlemény szerint az elmúlt öt évben a cég megrendeléseinek 85 százaléka Latin-Amerika és Dél-Kelet-Ázsia regionális légitársaságaitól érkezett.

Tavaly december 31-én az ATR-nek 221 darabos rendelésállománya volt, ennek értéke 5,3 milliárd dollár, ez elegendő ahhoz, hogy a cég a következő években növelhesse az átadott repülőgépek számát.

Az ATR-t 1981-ben alapították, jelenleg két légcsavaros gázturbinás regionális típust gyárt, az ATR 42-t és az ATR 72-t.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!