Növelte árbevételét és nyereségét a 2014-2015-ös üzleti év szeptember 30-án zárult első felében az előző év azonos időszakához képest az Emirates légitársaságot is magába foglaló dubaji cégcsoport.

Kapcsolódó cikk, előzmény Megérkezett Budapestre az Emirates

A légitársaság honlapján szerdán közölt pénzügyi adatok szerint az Emirates 12 százalékkal 47,5 milliárd dirhamra (12,9 milliárd dollár) növelte árbevételét, nyeresége pedig 1 százalékos növekedéssel 2,2 milliárd dirham (607 millió dollár) volt.

Kapacitásait az Emirates 6,5 százalékkal emelte, értékesített utaskilométereinek száma 9,8 százalékkal volt magasabb, mint a 2013-2014-es év első felében, a járatok átlagosan 81,5 százalékos töltöttséggel üzemeltek, míg az előző év azonos időszakában ez a mutató 2,3 százalékponttal alacsonyabb, 79,2 százalék volt. Április 1-je és szeptember 30-a között a légicég 23,3 millió utast szállított, 8,4 százalékkal többet, mint tavaly ugyanilyenkor.

Jelentésükben hangsúlyozták, hogy az október vége óta Budapestre is napi járattal közlekedő dubaji légitársaság az első félévben hat Airbus A380-ast és hét Boeing 777-est vett át, és további 11 szélestörzsű gép érkezik még a március végén záruló pénzügyi évben. Kitértek arra is, hogy annak ellenére maradtak nyereségesek, hogy rekordszámú járatot kellett felfüggeszteniük, a dubaji repülőtér építése miatt a flotta egy részét nem tudták használni és az amerikai dollár is erősödött az emirátusi dirhammal szemben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!