Növelte profit-előrejelzését az ír Ryanair diszkont légitársaság, miután a vártnál is több utast szállítottak eddig 2014-ben – közölte a légitársaság csütörtökön az MTI-vel.

Kapcsolódó cikk, előzmény Ryanair: Igen a Boeing 737 MAX 200 gépekre

Közölték, 89 helyett 90 millió fölött alakul majd az éves utasforgalmuk, ezért az adózás utáni nyereség a korábban becsült 750-770 millió euróról 810-830 millió euróra emelkedhet, de a negyedik negyedéves foglalási adatok és árrések jelentősen befolyásolhatják az egész éves eredményt.

A Ryanair hangsúlyozta: a kapacitások 13 százalékos emelése mellett is 7 százalékkal, 88 százalékra nőtt a járatok töltöttsége novemberben 2013-hoz novemberéhez képest.

Nőtt Európa fontosabb diszkont légitársaságainak utasszáma novemberben

A Ryanair csütörtöki közleménye szerint a 2013 novemberi 5,2 millióhoz képest idén novemberben 22 százalékkal többen, 6,3 millióan választották a légitársaság valamelyik járatát. Ezzel együtt a járatok töltöttsége is javult tavaly novemberhez képest 81-ről 88 százalékra.

A Norwegian légitársaság a honlapján közölt statisztika szerint 21 százalékos utasszám-bővülést mért járatain: a cég piros-fehér Boeingjeivel 2014 novemberében 1,7 millióan utaztak, a gépek átlagosan 79 százalékos töltöttséggel repültek szemben a tavaly novemberi 76 százalékkal.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az angol easyJet arról tájékoztatott, hogy a fentieknél szerényebb, 3,1 százalékos utasszám-bővülést ért el, tavaly novemberben 4,2 millióan, idén novemberben 4,3 millióan repültek a társaság narancssárga-fehér Airbusaival. A gépek kihasználtsága öt százalékponttal 89,5 százalékra emelkedett novemberben.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!