Az amerikai Országos Közlekedésbiztonsági Testület (NTSB) vizsgálata szerint egy kerozincső csatlakozási hibája okozta a Dynamic International Airways Boeing 767-esének kigyulladását múlt csütörtökön Fort Lauderdale-ben.

Fotók a Twitterről:

A hatóság jelentése szerint a vizsgálat megállapította, hogy a repülőgép bal oldali hajtóművét tápláló fő üzemanyag-vezeték vált szét a szárny és a hajtómű csatlakozásánál és az itt elfolyt az üzemanyag gyulladt meg. A vizsgálatok nem találtak a kigyulladt bal oldali hajtóműnél egyéb meghibásodást.

Az NTSB vizsgálata kiderítette azt is, hogy a gépet 29 hónapon keresztül száraz körülmények között tárolták 2015 szeptemberéig, amikor a Dynamic Airways lízingbe vette. A balesetig a társaság 240 repült órát teljesített a Boeinggel, és korábban nem kellett az üzemanyag-rendszer csatlakozásait javítani.

A Dynamic Airways Boeing 767-ese múlt csütörtökön gurulás közben gyulladt ki Fort Lauderdale-ben. A gép Caracasba tartott volna, fedélzetén 90 utas és 11 fő hajózó személyzet volt, közülük egy ember súlyosan, 21-en pedig könnyebben megsérült a kimenekítés során. A gép bal oldali hajtóműve teljesen leégett, de a lángok átterjedtek a szárnyra, illetve a törzs bal oldalának egy részére is.

Így égett a Boeing 767-es

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Youtube

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!