Nürnbergben nyitja meg tizenkettedik bázisát a Lufthansa-csoport low-cost leánycége, az Eurowings. A cég Düsseldorfi bázisán havi szinten egy millióval növelik a felkínált helyek számát.

Az új bázison egy darab, a TUIfly-tól lízingelt, korábban az Air Berlinnél repült Boeing 737-800 típusú repülőgépet állomásoztatnak majd.

A légitársaság új bázisáról hetente nyolcszor lesz elérhető a spanyolországi Palma De Mallorca, kétszer a görögországi Heraklion és az olasz Catania illetve Olbia városa, heti egy alkalommal pedig Berlin Tegel reptere – írja az ATW.

Agresszívan terjeszkedik a német fapados

Az Eurowings az azóta csődbe ment Air Berlin gépeinek egy részét is átvette, és a piacon is az eltűnt berlini cég helyébe lépett néhány helyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság a napokban azt is bejelentette, hogy a düsseldorfi repülőtéren 30%-kal, havi 1 millió felkínált ülőhellyel növelik kapacitásaikat 2018 nyarán. A cég düsseldorfi bázisán szolgáló repülőgépek száma 26-ról 40-re növekszik, beleértve a reptéren állomásozó három szélestörzsű repülőgépet is, melyekkel Fort Meyersbe, Miami-ba és New Yorkba teljesítenek járatokat.

A cég tavaly Németország legnagyobb diszkont légitársasága volt, több mint harminc millió utast szállított.

Budapestről Berlin és Düsseldorf mellett számos német nagyváros elérhető a cég hálózatán.

Az Eurowings Airbus A319-es repülőgépe Budapesten (Fotó: AIRportal.hu)