A tavalyi első félévi minimális nyereséges üzemből veszteségesbe fordult az easyJet működése március 31-ével zárult félévben, az árbevétel is csak hajszállal bővült az előző év azonos időszakához képest, miközben a kiadások ennél nagyobb mértékben emelkedtek.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint 1,77 milliárd fontra növelte Európa második legnagyobb diszkont légitársasága árbevételét, amely mindössze 0,3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet. A légitársaság adózás előtti eredménye a tavalyi 7 millió fontos nyereség után idén az első félév után 24 millió fontos veszteségbe fordult.

Kimutatásaik szerint a cég 7,4 százalékkal 31 millióra növelte utasforgalmát, a járatok átlagos töltöttsége viszont nem változott, továbbra is 89,7 százalékon áll, mint tavaly ugyanilyenkor.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Az easyJet közleményében azt írta, az adatok a várakozásoknak megfelelően alakultak. Az számok hátterében az állhat, hogy az egy székre jutó árbevétel 4,2 százalékkal csökkent, az egységköltségek viszont 4,3 százalékkal emelkedtek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Előrejelzésében a társaság azt írta, hogy a foglalások aránya az előző évi szinten van, és minden feltétel adott arra, hogy növelje árbevételét és nyereségét.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!