A 2014-es százmilliós veszteség után 2015-re 272 millió koronás nyereséget ért el CSA Czech Airlines, az egy évvel korábbihoz képest 850 millió cseh koronával javult a pénzügyi mérlege a cseh légitársaságnak.

A cég lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint leginkább a szerkezetátalakítási programnak, ezen belül is a 6 darab A320-as és 3 Boeing 737-500-as eladásának köszönhető a jelentősen javuló anyagi helyzet, de emellett a járatok kihasználtságának javulása, az alacsony kerozinárak, az erősödő dollár, a munkavállalók csökkenő száma, a munkaerő optimalizálása, illetve ezekkel párhuzamosan a működési költségek csökkenése is hozzájárult a jó teljesítmény eléréshez.

A SkyTeam tag CSA Budapestre általában ATR típusú repülőgépekkel üzemelteti járatait. (Fotó: AIRportal) | © AIRportal.hu

A SkyTeam tag CSA Budapestre általában ATR típusú repülőgépekkel üzemelteti járatait. (Fotó: AIRportal)


Tavaly a csehek 2 millió 10 ezer utast szállítottak a 16 gépes flottával, míg egy évvel korábban 23 géppel 2 millió 270 ezren repültek. Bár a kapacitást negyedével csökkentették, a társaság járatainak átlagos kihasználtsága 5 százalékkal 72 százalékra javult.
Előrejelzésében a légitársaság 180 milliós üzemi eredményre számít 2016-ra, akkor, ha 50 dollár alatt marad az átlagos olajár és a cseh korona-dollár árfolyam sem változik jelentősen.

Arról a légitársaság nem adott tájékoztatást, hogy bevételei, illetve kiadásai hogyan alakultak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!