Egy okoscipő prototípusát mutatta be az easyJet, a lábbelibe egy GPS-vevőt raktak, amely abban segíti a turistákat, hogy ne tévedjenek el.

Fotó: easyJet | © AIRportal.hu

Fotó: easyJet

A légtársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a forradalmian új okoscipőt a ‘Barcelona Street Project’ eseményen mutatták be. A GPS technológiával felszerelt cipő Bluetooth segítségével kapcsolódik össze az okostelefonon található alkalmazással, és apró, rezgő szenzorok segítségével irányítja gazdáját, hogy milyen irányba induljon.

A technológiának köszönhetően a turista megtalálhatja a helyi nevezetességeket anélkül, hogy térképet, vagy telefonja képernyőjét figyelné. Emellett jól jöhet akkor is, ha egy hosszú, barcelonai éjszaka után szeretne a cipő tulajdonosa visszatalálni a szállodába.

Az easyJet azt tervezi, hogy a Sneakair továbbfejlesztett változata a repülőgépek fedélzetén is megvásárolható lesz.

A hordható technológia nem ismeretlen terület az easyJet számára: a légitársaság tavaly novemberben, 20. születésnapján mutatta be a világ első, légi-utas kísérők, és mérnökök számára kialakított, hordható technológiával ellátott egyenruháit. A mérnökök ruhájába egyebek mellett LED-es fényforrásokat szereltek, ezzel növelve a biztonságukat a forgalmi előtéren, a légiutasok egyenrhája pedig egyebek mellett mikrofonnal is fel van szerelve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Okoscipő az easyJettől: térkép a lábban

Forrás: easyJet

Nuria Martínez, a fejlesztő D6 digitális területekért felelős igazgatója azt mondta, azért fejlesztették ki ezt a navigációs megoldást, mert piaci rést láttak a termék számára, úgy gondolják, hasznos lehet a fejlesztés az olyan légitársaságok számára, mint az easyJet, hiszen velük sok utas utazik új, számukra addig ismeretlen célállomásokra.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy az eszközt mikortól lehet megvásárolni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!