A nyári menetrendi időszak végéig több lépcsőben, jelentősen bővíti kínálatát az Air France, a felkínált kapacitás az utazási korlátozások feloldásától függően október végére eléri a korábban tervezett szint 60 százalékát.

Az Air France honlapján publikált közlemény szerint október végével 170 célállomásra közlekednek a járatok, ez korábbi hálózat 85 százalékának felel meg. De szeptemberben a kapacitás az előzetesen tervezettnek az 50, októberben már a 60 százaléka lesz.

A Charles de Gaulle-repülőtérről szinte minden belföldi járat újraindul, az európai és interkontinentális hálózaton is folyamatosan emelkedik majd a járatszám. Bár Orly-ról a kormányzati támogatás fejében vállalt kapacitáscsökkentés miatt több belföldi járat nem indul el újra, a megmaradó hálózatban szintén várható fejlesztés augusztus végéig.

Fotó: AIRportal.hu

A bővített kínálathoz a 212 gépes flotta 78 százalékát fogják használni, ami 163 példányt jelent.

A menetrend szerint augusztustól Budapestre naptól függően kétszer vagy háromszor közlekednek az Air France Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépei.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság felhívta a figyelmet arra, hogy a most meghirdetett menetrend a kormányzati intézkedések miatt változhat, járatokat bármikor törölhetnek. Az utasok ingyenesen átfoglalhatják utazásukat, vagy vissza is mondhatják azt, ebben az esetben teljes visszatérítésre jogosultak.