Úgy tűnik a Norwegian folyamatosan keresi az együttműködési lehetőségeket a szóba jöhető partnerekkel. A Ryanair-szakítás után most egy angol légitársaság, a Monarch került a látómezőjükbe.

Az ír Independent írt arról, hogy a két légitársaság egymásra találása kimondottan gyümölcsöző lehet, mivel a Norwegian szeretné jobban megvetni a lábát a brit belföldi piacon, a Monarchnak viszont pénzre lenne szüksége és hosszútávú járatokban gondolkodik.

A Monarch Airlines idén az első félévben 300 millió font körüli veszteséget halmozott fel, ennek nagyobb része a lízingszerződésekből fakadó pénzügyi kötelezettségek miatt alakult ki.

Előbbi biztosan összejönne, legalább is, ha az Independentnek jók az értesülései. Úgy tudni ugyanis, hogy a Norwegian vételi ajánlattal állt elő, bár az még nem tisztázott, hogy a Monarch részét, vagy egészét szeretnék-e megkaparintani. A Sky News szerint joint venture-ben, azaz vegyesvállalatban is gondolkodnak, és a ráhordó járatok üzemeltetése is szóba került.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezen hír megjelenésekor még nem lehetett tudni, hogy ki lehet a partner, egyesen az easyJetet és a Jet2-t emlegették, úgy tűnik, a Norwegianben találták meg a megfelelő partnert.

A norvégok nem rég egyeztek meg az easyJettel a ráhordó járatok üzemeltetéséről, úgy tűnik, hogy az általuk Gatwicken nyújtott kapacitás nem elegendő.

A Monarch-kal kapcsolatban éppen a napokban terjedt el, hogy a KPMG könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó céggel együtt azon matekoznak, hogyan tudnák rentábilissá tenni a céget és felmerült a diszkont hosszútávú járatok üzemeltetése is. A nem túl jó anyagi helyzetben lévő társaságnak a Norwegian készpénze jól jöhet ehhez a tervhez.

A Norwegian pedig a Ryanair hálózatától elesve az easyJetén túl magánál tudhatná a Monarch egyes járatainak átszálló utasait is.