Privatizálja légitársaságát, az Air Moldova-t a moldáv kormány, az ajánlatokat szeptember 4-ig várják.

A folyamatot a moldáv állami vagyonkezelő (PPA) vezényeli le, indoklásuk szerint azért keresnek magánbefektetőket a cégnek, mert annak szüksége van a tőkére flottája modernizálásához, az általa nyújtott szolgáltatás minőségének emeléséhez és kiterjesztéséhez.

Az eladás bejelentése alkalmából tartott sajtókonferencián a vagyonkezelő igazgatója, Vladimir Baldovici elmondta,
a cégért mindössze 2,9 millió dollárnak megfelelő, 48 millió lejt kérnek.

Forrás: Wikimedia Commons

A kiugróan alacsony ár oka, hogy a cég csak tavaly 150 millió lejes adósságot szedett össze, összes adósságállománya pedig 1,2 milliárd lej (730 millió dollár).

A kormány által várt ár kiszámításánál pedig számításba vették, hogy a leendő tulajdonosnak ezeket is rendeznie kell. Amennyiben több vevő is érdeklődni kezd a cég iránt, az ár emelkedhet – írja az ATW Online.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság flottájában jelenleg két-két Airbus A320-as és A319-es, négy Embraer E190-es, és egy Embraer E120 Brasilia típusú regionális gép van, amelyek közül egy A320 és a három E190 van saját tulajdonukban, a többi gép lízingelt.

Az igazgató hozzátette, jelenleg a flottának csak egy része üzemképes és áll menetrend szerinti forgalomban, a Flightradar24.com online járatkövető adatai szerint összesen hat gép, egy A319, két A320 és három E190 repült az utóbbi időszakban.