Jelentősen növelte árbevételét és működési eredményét az amerikai Boeing repülőgépgyártó a harmadik negyedévben, rendelésállománya rekord nagyságúra, 490 milliárd dollár értékűre nőtt.

Kapcsolódó cikk, előzmény A Boeing szerint az elkövetkező húsz év

Az everetti gyártó szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a harmadik negyedévben 23,7 milliárd dolláros árbevétel és 20 milliárd dolláros kiadások mellett 1,3 milliárd dolláros működési eredményt ért el, az árbevétel 7, az eredmény 13 százalékkal jobb 2013 harmadik negyedévéhez képest.

Az év kilenc hónapjában a Boeing 66,2 milliárd dolláros árbevételt (+5 százalék) és 3,9 milliárdos eredményt produkált 56 milliárdos kiadás mellett.

Az egy részvényre jutó eredmény a harmadik negyedévben 19 százalékot javulva 1,80 dollárról 2,14 dollárra változott, kilenchavi összevetésben pedig 5,20 dollárról 21 százalékos javulással 6,30 dollárra javult a mutató.

A Boeing a harmadik negyedévben 186, az év kilenc hónapjában 528 gépet adott át, míg tavaly a július-augusztus-szeptemberi időszakban 170, a január-szeptemberi időszakban pedig 476 repülőgép készült el a gyártósorokon. A rendelésállomány értéke minden eddiginél magasabbra, 490 milliárd dollárra emelkedett, ebből 430 milliárd dollárt a kereskedelmi típusokra érkezett megrendelések adják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!