Rekord negyedéves profitot jelentett a Delta Air Lines, ugyanakkor a folyamatosan csökkenő árbevétel miatt akár a járatokat is ritkíthatja az atlantai székhelyű légitársaság.

Az Egyesült Államok második legnagyobb légicége a honlapján közölte negyedéves adatait. E szerint a vállalat 9,2 milliárd dollár árbevételt ért el az első negyedévben, ami 2,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az üzemi költségek viszont ennl nagyobb mértékben, 3 százalékkal csökkentek főként az alacsonyabb üzemanyagárak miatt, a Delta 7,7 milliárdos költésgszinttel működött, így üzemi eredményük 1,5 milliárd dollárt tett ki, 10 százalékkal többet, mint 2015 első negyedévében.

Az árbevétel csökkenését a Delta az árfolyamingadozásokkal, valamint a Brüsszel történtekkel magyarázta. Felhívták továbbá a figyelmet, hogy az egységnyi árbevétel 4,6 százalékkal csökkent, és a második negyedévben is negatív tartományban marad a mutató. Az előrejelzések azt mutatják, hogy 2,5-4,5 százalékos további mérséklődés várható.

 | © AIRportal.hu


Erre válaszul a Delta Air Lines ősszel akár a járatok ritkításába is belefoghat, ha addig nem változik meg a piaci környezet. A bevétel csökkenése leginkább árfolyam-hatásoknak van kitéve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kiadások közül legnagyobb mértékben az üzemenyagköltség csökkent, miután 54 százalékkal olcsóbban jut a társaság kerozinhoz. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy a kiigazított üzemanyagköltség 608 millió dollárral alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!