Rekordnak számító, több mint 11 200 méter magasságban, egy repülőgépen tartott előadással ünnepelte meg William Shakespeare születésének 450. évfordulóját egy amerikai társulat.

A Reduced Shakespeare Company a londoni Gatwick repülőtérről az olaszországi Veronába tartó járaton adta elő a Shakes on a Plane című darabját. Simon Cole, Gary Fannin és William Meredith ezzel valószínűleg megvalósították a legmagasabban tartott színházi előadás rekordját.

Az április 23-ai rendhagyó előadással a bárd születésének 450. évfordulója előtt tisztelegtek. A produkció, amely a Rómeó és Júliából, a Titus Andronicusból, az Othellóból, a Macbethből, a Julius Caesarból és a Hamletből is tartalmazott jeleneteket, majdnem egy órán át tartott.


„Őszintén szólva ez volt a legszórakoztatóbb repülőút, amelyben valaha részem volt” – mondta a 39 esztendős Simon Cureton, aki feleségével és gyermekeivel utazott Veronában élő rokonaikhoz. „Az első sorban ültünk és a színészek nagyszerű módon vonták be a gyerekeket” – lelkendezett a Sydneyben élő férfi.

Az easyJet légitársaság szóvivője szerint a rekordot a jövő héten hagyja jóvá hivatalosan a Guinness-szerkesztőség – adta hírül a BBC News.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!