Korábban személyzeti étkezőként használatos vendéglátóhelyet nyitott meg a nagyközönségnek a Thai Airways Bangkokban, a berendezés a légitársaság repülőgépeinek kabinelemeiből és alkatrészeiből készült, a vendégek a legjobb fedélzeti fogásokból válogathatnak.
A nagyközönség számára is látogatható étteremben a járatok fedélzetén felszolgált ételeket kínálják.
A vendégek egy utaslépcsőn keresztül léphetnek be az étterem, a bejáratnál pedig a Thai Airways légiutas-kísérőinek egyenruhájába bújt személyzet köszönti őket, átadva a foglalásukkal járó beszállókártyát, amelyet meg is tarthatnak.
Az étterem turista- és üzleti osztályú ülésekkel is rendelkezik, az asztalok pedig régi repülőgép-alkatrészekből készültek.
Az étterem színvilágában a légitársaság fedélzetéről jól ismert lila, narancssárga és rózsaszín árnyalatok köszönnek vissza.
A menü kinézetre és tartalomra is ugyanolyan, mint a fedélzeti ellátás.
Egy carbonara 4 USA-dollárba, egy tonhalas cézár saláta 3,15 dollárba, egy marhahúsos bolognai 6 dollárba, egy mangós sajttorta pedig 3,80 dollárba kerül, tehát nem kell magas árakra (de nagy adagokra sem) számítani.
Míg az étterem új, a Thai Airways már hónapok óta házhoz szállítja fedélzeti ételeit, így oldva meg a feleslegessé vált készletek problémáját.
A Thai Airways flottájának nagy része még mindig a földön áll az utazási korlátozások és a turizmus drasztikus visszaesése miatt. A légitársaság pedig májusban vonult csődvédelembe, amelyről itt írtunk.
Képek forrása: Thai Airways