Repülőjegy nélkül tudott felszállni egy repülőgépre egy 28 éves férfi Isztambul-Atatürk (IST) repülőtéren, az eset súlyos biztonsági kérdéseket vet fel, mert korábban ugyanezzel a trükkel szintén sikeresen jutott át az utasbiztonsági ellenőrzésen.

Az Airlive információi szerint a 28 éves utas az Onur Air egyik Antalyába tartó járatát szemelte ki magának, bár az indítéka egyelőre ismeretlen. A férfi jegyet nem vett, viszont így is sikeresen átjutott a biztonsági ellenőrzésen, sőt, még a beszállításon is.

A férfit a gép fedélzetén szúrták ki, a légiutas-kísérőknek tűnt fel, hogy a férfinak nincs jegye nem hogy az adott járatra, de egyikre sem. Ezt követően értesítették a rendőrséget, a hatóság pedig őrizetbe vette.

Várhatóan egyhamar nem szabadul, ugyanis a férfi másodszor bukott le ugyanezzel a trükkel. Korábban a Turkish Airlines egyik járatára próbált felszállni, az utasbiztonsági ellenőrzésen akkor is túljutott, de a rendőrök még a beszállításkor feltartóztatták, majd akkor is őrizetbe vették, de rövid idő után szabadon engedték.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Atatürk repülőtér most belső vizsgálatot kezdeményezett, hogy kiderüljön, hogyan tudott átjutni a biztonsági ellenőrzésen a férfi, mivel ott a beszállókártyát elvileg fel kell mutatni.

A város európai részén 1924-ben megnyitott repülőtér tavaly 63 millió utast kezelt, 2017-ben 273 célállomás volt elérhető, ezzel Frankfurt után a világ második legtöbb útvonalat kínáló reptere volt.