Különleges charter járatot, “Aurora Flight”-ot repült február 25-én éjjel a British Airways egyik A320-asa, melyről az utasok harmincezer láb magasságból élvezhették a sarki fény jelenséget.

A különleges repülésre az Aerobility civilszervezet a támogatóit és önkénteseit hívta meg, ezzel mondva számukra köszönetet áldozatos munkájáért.

Ilyen látvány tárult az utasok szeme elé az északi sarkkörön túl (Forrás: British Airways)

A brit légitársaság február 25-én, London Gatwick repülőteréről felszállva bonyolította le a nem mindennapi járatot, a fedélzeten az Aerobility 142 önkéntese és támogatója foglalt helyet.

A meghívottak felszállás előtt Tim Peak brit asztronautával beszélgethettek, az északi sarkkör felett pedig Pete Lawrence csillagász kommentálta számukra a látványt.

“Az, hogy így láthattuk sarki fény csodálatos jelenségét hatalmas élmény és siker volt számomra, és a British Airways számára is különleges, hogy egy ilyen különleges repülés szerevezője, és lebonyolítója lehetett.” – mondta el Ian Mills, az Aurora-gép parancsnoka.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mike Miller-Smith, az Aerobility elnöke hozzátette, a tegnapi járat mögött nagyon komoly tervezés és munka áll, elsősorban a légitársaság részéről, ezért pedig hatalmas köszönttel tartoznak.

A British Airways szorosan együttműködik az Aerobility-vel, és rendszeresen támogatja a szervezet munkáját különböző adományokkal is. Az angol civil szervezet testi és szellemi fogyatékkal élő embereknek mutatja meg a repülés élményét, speciális kialakítású gépeivel évente sok ilyen ember számára biztosít repülési lehetőséget.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!