Elvarázsolt kastély, színes paloták, csodálatos kertek – Sintra nem szűkölködik látnivalókban. Ha Lisszabonba utazunk, akkor érdemes legalább egy, de inkább több napot szánni erre a hangulatos portugál városra.

A legnépszerűbb látnivaló Sintrában a Pena Palota

Mi sem bizonyítja jobban Lisszabon népszerűségét a magyarok körében, mint az, hogy a Wizz Air és TAP Portugal mellett októbertől már a Ryanairrel is elutazhatunk ide.

Sintra pedig csupán 30 kilométerre található a fővárostól, könnyen megközelíthető autóval, de vonattal is, ezért érdemes tervbe venni.

Sintra a 19. században a portugál királyok nyári rezidenciájaként szolgált.

Palotáinak, kastélyainak, gyönyörű kertjeinek és parkjainak köszönhetően a négyszázezres lakosságú város az UNESCO kulturális világörökségi listáján is szerepel. Az utcákon sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy elvarázsolt királyságba csöppentünk volna.

Hirdetés

Sintrát nem egyszerű bejárni gyalogosan, de nem kell aggódni akkor sem, ha tömegközlekedéssel érkeztünk ide: szerencsére a városnak van Hop on – Hop off szolgáltatása, amely megáll minden fontosabb látnivalónál. Ottjártunkkor az ezekre a buszokra szóló egynapos jegy 12.5 euróba került, és három különböző útvonalra volt jó, többek között Európa legnyugatibb szárazföldi pontjára, Cabo da Rocára is eljuthattunk.

De mit is érdemes megnézni a városban? A legnépszerűbb látnivaló a 19. századi romantikus építészet egyik remekműve, a Pena Palota és annak kertje, amely a Sintra-hegy tetejéről csodálatos kilátást nyújt az egész térségre.

A Quinta da Regaleira és kertje leginkább elvarázsolt kastélyra hasonlít, a Sintrai Nemzeti Palota kúp alakú tornyaival hívja fel magára a figyelmet, míg a Monserrate-palota szintén gyönyörű kertjéről híres.

Sintra igazán különleges hely, ahol az utazónak az az érzése támad, hogy egy régi, mesebeli világba csöppent. Pároknak és családosoknak is tökéletes választás.

Hirdetés