Elvarázsolt kastély, színes paloták, csodálatos kertek – Sintra nem szűkölködik látnivalókban. Ha Lisszabonba utazunk, akkor érdemes legalább egy, de inkább több napot szánni erre a hangulatos portugál városra.

A legnépszerűbb látnivaló Sintrában a Pena Palota

Mi sem bizonyítja jobban Lisszabon népszerűségét a magyarok körében, mint az, hogy a Wizz Air és TAP Portugal mellett októbertől már a Ryanairrel is elutazhatunk ide.

Sintra pedig csupán 30 kilométerre található a fővárostól, könnyen megközelíthető autóval, de vonattal is, ezért érdemes tervbe venni.

Sintra a 19. században a portugál királyok nyári rezidenciájaként szolgált.

Palotáinak, kastélyainak, gyönyörű kertjeinek és parkjainak köszönhetően a négyszázezres lakosságú város az UNESCO kulturális világörökségi listáján is szerepel. Az utcákon sétálva úgy érezhetjük magunkat, mintha egy elvarázsolt királyságba csöppentünk volna.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sintrát nem egyszerű bejárni gyalogosan, de nem kell aggódni akkor sem, ha tömegközlekedéssel érkeztünk ide: szerencsére a városnak van Hop on – Hop off szolgáltatása, amely megáll minden fontosabb látnivalónál. Ottjártunkkor az ezekre a buszokra szóló egynapos jegy 12.5 euróba került, és három különböző útvonalra volt jó, többek között Európa legnyugatibb szárazföldi pontjára, Cabo da Rocára is eljuthattunk.

De mit is érdemes megnézni a városban? A legnépszerűbb látnivaló a 19. századi romantikus építészet egyik remekműve, a Pena Palota és annak kertje, amely a Sintra-hegy tetejéről csodálatos kilátást nyújt az egész térségre.

A Quinta da Regaleira és kertje leginkább elvarázsolt kastélyra hasonlít, a Sintrai Nemzeti Palota kúp alakú tornyaival hívja fel magára a figyelmet, míg a Monserrate-palota szintén gyönyörű kertjéről híres.

Sintra igazán különleges hely, ahol az utazónak az az érzése támad, hogy egy régi, mesebeli világba csöppent. Pároknak és családosoknak is tökéletes választás.