Biometrikus adatok használatával egyszerűsítené a SITA az utasok kezelését egészen a repülőtérre való belépéstől a célállomáson való kiszállásig.

A SITA közleménye szerint a Smart Path elnevezésű technológiájukkal az utas biometrikus adatait a repülőtérre való belépéskor vennék fel egy időben az utazáshoz szükséges dokumentumok ellenőrzésével.

Ezt követően a többi folyamat során (check-in, utasbiztonsági ellenőrzés, határellenőrzés, beszállás) már nem kell sem útlevelet, vagy személyi igazolványt, sem pedig beszállókártyát megmutatni, az ellenőrzés arcképfelismeréssel működik.

Fotó: SITA | © AIRportal.hu

Fotó: SITA


Az új rendszer előnye, hogy az utasokat gyorsabban és kényelmesebben tudják kiszolgálni és kezelni, illetve könnyen hozzáilleszthető a jelenlegi repülőtéri biztonsági rendszerekhez, valamint a légitársaság foglalási rendszeréhez, igény esetén pedig akár hatósági adatbázisokhoz is csatlakoztatható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légiközlekedési informatikai rendszereket gyártó SITA jelenleg kétszáz országban van jelen, 2800 vevőjük van és 4500 embert alkalmaznak.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!