A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint stagnált júniusban az elmúlt év azonos időszakához képest a globális légiáru-forgalom: 1,2 százalékos bővülést mértek, amely egyben csökkenő ütemű növekedést is jelent.

A genfi székhelyű szervezet szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a csökkenő kereskedelem és az előrejelzettnél alacsonyabb globális gazdasági növekedés okozza a hónapról hónapra kisebb mértékű áruforgalom-növekedést.

A legnagyobb forgalmat bonyolító régiók mind csökkenésről számoltak be júniusban: Ázsia-Óceániában 0,3, Észak-Amerikában 3,3, Dél-Amerikában 1,6 százalékkal mérséklődött a szektor teljesítménye az előző év júniusához viszonyítva, ezt ellensúlyozza a Közel-Kelet 15,3 százalékos és Afrika 6,7 százalékos bővülése.

Az első féléves adatok azt mutatják, hogy a nemzetközi áruforgalom 3,9 százalékkal, a belföldi pedig 0,7 százalékkal haladta meg a 2014. első félévi szintet.

Tony Tyler, a szervezet elnöke szerint jelenleg stagnál a piac, és az első félévi adatok “kiábrándítóak”, de bíznak abban, hogy a második félévben felpörög a gazdaság, de szerinte a bizalmi indexek és a rendelésállományok adatai rosszak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!